Bespreek uw wensen vrijblijvend

Een bijzonder afscheid is niet iets waar we dagelijks over nadenken. We stellen de gedachte aan overlijden graag zo ver mogelijk uit, tot dit moment dichterbij komt. Toch ontkomen we er soms niet aan om eerder dan gepland hierover na te denken. Daarom kan het geruststellend zijn om uw uitvaartwensen van te voren al te bespreken. Dit kan tijdens een voorgesprek met Martijn, hij komt hiervoor graag bij u langs.  (Lees meer)

Kosten en verzekering

Een uitvaart is duur, een volledig verzorgde crematie kost al gauw € 6.000, terwijl de  kosten van een begrafenis kunnen oplopen naar zo’n € 11.000 (inclusief steen). Dit is natuurlijk helemaal afhankelijk van uw wensen. Wanneer u een uitvaartverzekering heeft in kapitaal (Yarden, Monuta, Dela, Proteq, Reaal etc.) kunt u ook bij mij terecht. Ik regel de uitkering hiervan welke wordt verrekend met de uiteindelijke uitvaartnota. Wanneer u wilt weten wat de kosten zijn van uw wensen kunt u altijd, geheel vrijblijvend, contact met mij opnemen. Ik maak dan een overzichtelijke en transparante begroting, zo weet u precies waar uw nabestaanden aan toe zijn na overlijden.

Uitvaartwensen

Nadenken over de dood, dat wil eigenlijk niemand. Toch is het de enige zekerheid in ons leven en komen we er allemaal een keer voor te staan. Dan is het best verstandig om uw wensen eens vast te leggen. Zo hoeft u er maar één keer goed over na te denken en weten uw nabestaanden precies hoe uw uitvaart er uit moet gaan zien. U kunt uw wensen bewaren bij uw documenten en ik leg ze ook vast in mijn systeem. Zo weet ik, als uitvaartbegeleider, na de overlijdensmelding gelijk welke zaken er in eerste instantie geregeld moeten worden. Vul het contactformulier in of bel voor een afspraak, dan kom ik geheel vrijblijvend en kosteloos bij u langs.

Wat komt er kijken bij een overlijden?


Wat komt er eigenlijk kijken bij het regelen van een uitvaart na het overlijden van een dierbare? Vanaf het melden van een overlijden, tot aan het moment van de uitvaart neemt de uitvaartverzorger de mogelijkheden en wensen met u door.

Direct na een overlijden

U moet als eerste de huisarts bellen. Bij een overlijden in het ziekenhuis of zorgcentrum wordt de arts door het personeel op de hoogte gesteld. Daarna kunt u de uitvaartbegeleider bellen om het overlijden te melden. U kunt alvast nagaan of er een verzekering is en of er uitvaartwensen bekend zijn. Ook is het belangrijk dat de rouwkaart zo snel mogelijk verstuurd kan worden. Hiervoor kunt u een adressenlijst samenstellen.

Keuzes bij het regelen van de uitvaart

Na het overlijden van een dierbare moeten er veel keuzes worden gemaakt. Zoals de keuze voor begraven of cremeren, de locatie, bloemen en vervoer. De uitvaartbegeleider neemt in alle rust de mogelijkheden met u door, zodat deze samen met u kan zorgen voor een afscheid dat past bij zowel de overledene als de nabestaanden. U ziet in de afbeelding hieronder aan welke zaken u zoal kunt denken.

Wij nemen de zorg uit handen

De uitvaartbegeleider kan alles wat er komt kijken bij een uitvaart van A tot Z voor u regelen. Wilt u enkele zaken liever zelf regelen, dan is dat natuurlijk ook mogelijk. Bespreek uw wensen gerust met de uitvaartverzorger.

Meer informatie?

Neemt u gerust vrijblijvend contact op. U kunt dag en nacht bellen om het overlijden te melden.