Wat komt er kijken bij een overlijden?

Wat komt er eigenlijk kijken bij het regelen van een uitvaart na het overlijden van een dierbare? Vanaf het melden van een overlijden, tot aan het moment van de uitvaart neemt de uitvaartverzorger de mogelijkheden en wensen met u door. (Lees meer)

Kosten en verzekering

Een uitvaart is duur, een volledig verzorgde crematie kost al gauw € 6.000, terwijl de  kosten van een begrafenis kunnen oplopen naar zo’n € 11.000 (inclusief steen). Dit is natuurlijk helemaal afhankelijk van uw wensen. Wanneer u een uitvaartverzekering heeft in kapitaal (Yarden, Monuta, Dela, Proteq, Reaal etc.) kunt u ook bij mij terecht. Ik regel de uitkering hiervan welke wordt verrekend met de uiteindelijke uitvaartnota. Wanneer u wilt weten wat de kosten zijn van uw wensen kunt u altijd, geheel vrijblijvend, contact met mij opnemen. Ik maak dan een overzichtelijke en transparante begroting, zo weet u precies waar uw nabestaanden aan toe zijn na overlijden.

Uitvaartwensen

Nadenken over de dood, dat wil eigenlijk niemand. Toch is het de enige zekerheid in ons leven en komen we er allemaal een keer voor te staan. Dan is het best verstandig om uw wensen eens vast te leggen. Zo hoeft u er maar één keer goed over na te denken en weten uw nabestaanden precies hoe uw uitvaart er uit moet gaan zien. U kunt uw wensen bewaren bij uw documenten en ik leg ze ook vast in mijn systeem. Zo weet ik, als uitvaartbegeleider, na de overlijdensmelding gelijk welke zaken er in eerste instantie geregeld moeten worden. Vul het contactformulier in of bel voor een afspraak, dan kom ik geheel vrijblijvend en kosteloos bij u langs.

Afscheid vastleggen via een voorgesprek

Bespreek uw wensen vrijblijvend

Een bijzonder afscheid is niet iets waar we dagelijks over nadenken. We stellen de gedachte aan overlijden graag zo ver mogelijk uit, tot dit moment dichterbij komt. Toch ontkomen we er soms niet aan om eerder dan gepland hierover na te denken. Daarom kan het geruststellend zijn om uw uitvaartwensen van te voren al te bespreken. Dit kan tijdens een voorgesprek met Martijn Visser, uw uitvaartbegeleider. 

Wat is een voorgesprek?

Een voorgesprek is een vrijblijvend gesprek met een uitvaartverzorger. De uitvaartverzorger neemt in dit persoonlijke gesprek uw wensen met u door en vertelt u over de mogelijkheden rondom het afscheid. U bespreekt in dit gesprek met elkaar hoe de uitvaart eruit moet komen te zien; van de keuze voor een begrafenis of crematie tot aan de keuze voor de bloemen, muziek en kist. Zo heeft u de zekerheid dat uw afscheid volgens uw wensen verloopt en past bij wie u bent. Het is ook mogelijk het gesprek met uw dierbaren samen te voeren. 

Een voorgesprek geeft u de zekerheid dat alles goed geregeld is en geeft u een duidelijk overzicht van de kosten. Hierdoor laat u uw dierbaren op het moment dat het zover is niet met onverwachte vragen achter. Het is altijd mogelijk uw wensen later nog aan te passen.